سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

مقایسه

موضع احمدی‌نژاد و رهبری در اغتشاشات/جریان
وبلاگ جریان احمدی نژاد در مطلبی تحت عنوان "احمدی‌نژاد و موضع رهبری درباره‌ی اغتشاشات" به نقد رفتار احمدی نژاد در قبال مواضع رهبری درباره اغتشاشات پرداخته است:

سخنان مقام معظم رهبری در جمع دانشجویان از اهمیت بالایی برخوردار بود اما متأسفانه این سخنان نه تنها مورد توجه رییس جمهور و حامیان ایشان واقع نشد بلکه آقای احمدی نژاد با فاصله‌ی بسیار اندکی از سخنان رهبری مواضع کاملا مخالف با مواضع رهبری را اتخاذ کرد!

شایسته است پیش از نقد سخنان رییس جمهور نگاهی به فضای جلسه‌ی دانشجویان با رهبری نظام و مواضع حضرت آیت الله خامنه‌ای در آن جلسه بیاندازیم.

***

در آن جلسه؛ ابتدا برخی از دانشجویان به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. علیرضا آرانی‌نژاد دبیرکل جدید اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در قسمتی از سخنان خود با نام بردن از برخی شخصیت‌های غایب در جلسه گفت: «در حال حاضر برخی جوانان در زندان‌ها حضور دارند که اتفاقاً نامشان مهدی است، برخی‌هم نامشان فائزه و یاسر است، ولی مشکلشان این است که پدرانشان از دانه‌درشت‌ها نیستند که آزادشان کنند.» این کنایه آرانی‌نژاد با تکبیر برخی از دانشجویان همراه بود. وی در ادامه سخنان خود به اعترافات متهمان حوادث پس از انتخابات در مورد مهدی هاشمی و عبدالله جاسبی هم اشاره کرد و خواستار رسیدگی جدی به اتهامات این دو از سوی قوه قضائیه شد.

زهرا احمدی عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت دومین نماینده تشکل‌های دانشجویی بود که پشت تریبون قرار گرفت. او نیز در سخنان خود مهدی هاشمی و عبدالله جاسبی را مورد اشاره قرار داد و خواستار برخورد بدون مسامحه و قاطع با آنان شد. این بار نیز صدای تکبیر برخی از دانشجویان بلند شد. اما سخنان مهدی طوسی دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که دیگر نماینده تشکل‌های دانشجویی بود، جنجالی‌تر از دیگر سخنرانی‌ها نشان می‌داد. طوسی در سخنان خود به موسوی و خاتمی به عنوان ویترینی از توطئه‌گران فتنه‌های اخیر کشور اشاره کرد و خواستار حضور آنها در دادگاه شد که این سخنان وی نیز تکبیر برخی از دانشجویان را به دنبال داشت.

***

مقام معظم رهبری اما در همان ابتدای جلسه به صورت ظریفی به این نکته اشاره کردند که «البته شما همه‏ى دانشجوهاژى کشور نیستید؛ شاید نماینده‏ى همه‏ى تفکرات گوناگون و سلائق مختلف دانشجویى هم نباشید...»

ایشان در ادامه ضمن اشاره به سخنان دانشجویان مذکور از تکیه‌ی آنها بر شایعات انتقاد کرده و فرمودند:

«یک بخش مهمى توى بیانات چند نفر از دوستانمان بود که اشاره داشت به مجرمانى که پشت پرده‏ى حوادث اخیر حضور داشتند، و اینکه چرا اینها محاکمه نمی‌شوند، چرا مجازات نمی‌شوند، چرا با اینها برخورد نمی‌شود. من به شما عرض بکنم؛ در قضایایى به این اهمیت، با حدس و گمان و شایعه و این چیزها نمی‌شود حرکت کرد. ما این انقلاب و این نظام عظیم را محصول مجاهدت یک ملت بزرگ و فداکارى‏هاى عظیم جوانانى می‌دانیم که چه در دوره‏ى انقلاب، چه در دوره‏ى دفاع مقدس، چه بعد از آن تا امروز فداکارى کردند؛ مثل خود شماها، که در صحنه‏هاى مختلف حضور دارید و گاهى کارهاى بزرگى انجام می‌گیرد. نمی‌توانیم تداوم این نظام را و حرکت کلى این نظام را در سطحى که تصمیم‏گیرى کلان رهبرى در او لازم است، به حدس و گمان و این چیزها مبتنى کنیم. این را شما بدانید، هیچ‌گونه اغماضى از جرم و جنایت وجود نخواهد داشت؛ منتها ما - یا من یا شما، فرق نمی‌کند؛ چه شما که دانشجو هستید و زبانتان باز است و راحت حرف می‌زنید(!)، چه من که یک مجموعه‏اى از تجربه و سال‌هاى متمادى کارکرد در میدان را با خودم همراه دارم؛ در این جهت با هم فرقى نداریم – نمی‌توانیم حکم کنیم که باید دستگاه قضا اینجور قضاوت کند؛ نه، دستگاه قضا باید نگاه کند، اگر دلایلى براى مجرمیت کسى، چه در زمینه‏ى سیاسى، چه در زمینه‏ى اقتصادى، چه در زمینه‏ى مفاسد گوناگون پیدا کرد، بر طبق او حکم کند. این شایعاتى که شما شنیده‏اید، بنده هم خیلى از این شایعات را می‌شنوم؛ ممکن است بسیارى از این شایعات مطابق واقع هم باشد و انسان شواهد و قراینى هم برایش داشته باشد؛ اما قرینه و شاهد متفرق نمی‌تواند جرمى را علیه کسى اثبات کند؛ به این نکته توجه داشته باشید. لذا اینجور نیست که فرض کنیم یک مجرم قطعىِ پشت پرده‏اى وجود دارد که دستگاه بنا دارد از جرم او به یک دلیلى بگذرد. این یک نکته. نکته‏ى دیگرى در کنار این هست: کارهایى که نظام در سطح کلان با جنبه‏ى شمولى که بعضى از مسائل دارد، انجام می‌دهد، بایستى با ملاحظه‏ى همه‏ى جوانب باشد؛ یک بعدى نمی‌شود به مسایل نگاه کرد. فکر می‌کنم اگر شما با این ملاحظات نگاه کنید، آنچه که تاکنون انجام گرفته و آنچه در آینده انجام خواهد گرفت، هر ذهن باانصافى را قانع خواهد کرد.»

ایشان حتی ضمن بیان تحلیل خود مبنی بر از قبل طراحی شدن حوادث پس از انتخابات (پس از تأکید بر اینکه نظرشان تحلیل است نه خبر) به رد ادعای دست نشانده‌ی بیگانگان بودن دست‌اندرکاران حوادث پس از انتخابات پرداخته و فرمودند: «من متهم نمی‌کنم افرادى را که دست‏اندرکار بودند، که اینها دست‏نشانده‏ى بیگانه‏هایند یا انگلیسند یا آمریکایند - این را من ادعا نمی‌کنم، چون براى من این قضیه ثابت نیست؛ چیزى که ثابت نیست، نمی‌توانم بگویم.»

مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنان خود درباره‌ی حوادث کوی دانشگاه، کهریزک و... فرمودند:

«ما گفته‏ایم پرونده‏ى ویژه‏اى براى این کار تهیه شود و به طور دقیق دنبال بگردند و مجرمان را پیدا کنند و وقتى پیدا کردند، به وابستگى‏هاى سازمانى آنها هم هیچ نگاه نکنند و باید مجازات شوند؛ این را من به طور قاطع گفتم. من از فعالیت‌هاى پلیس امنیتى‏مان، پلیس انتظامى‏مان، دستگاه بسیجمان تشکر می‌کنم؛ اینها خیلى کارهاى بزرگى کردند، کارهاى خوبى کردند؛ لیکن این یک بحث جداست. اگر کسى در وابستگى به هر کدام از این سازمان‌ها یک تخلفى انجام داده، یک جرمى انجام داده، او هم باید جداگانه بررسى شود. نه خدمت اینها را به حساب جرم آنها ندیده می‌گیریم، نه جرم آنها را به حساب خدمت اینها ندیده می‌گیریم.»

حضرت آیت الله خامنه‌ای در پایان جوانان را از تندروی برحذر داشته و فرمودند:

«شرط دیگر این است که در قضایا افراط وجود نداشته باشد. طبیعت جوان، طبیعت تحرک و تندى است. این دوره‏ى زندگى شما را ما هم گذرانده‏ایم؛ آن هم در دوران‌هاى انقلاب و اوایل مبارزات و اینها بوده. تندى را می‌دانم چیست. خیلى هم به ما نصیحت می‌کردند که آقا تندى نکنید، ما می‌گفتیم که نمی‌فهمند چقدر لازم است تندى کردن! می‌دانم تصور شما چیست، اما حالا از ما بشنوید دیگر. مراقب باشید تندروى، انسان را پیش نمی‌برد. با فکر، تصمیم بگیرید. البته جوانِ امروز از جوان دوره‏ى ما فکورتر است؛ این را به شما عرض بکنم. شما امروز جوان‌هایى هستید که تجربه‏تان، اطلاعتان، آگاهى‏هایتان از آن دوره‏ى جوانى ما - از پنجاه سال پیش از این - خیلى بیشتر است؛ قابل مقایسه نیست با جوان امروز. بنابراین توقع اینکه شماها مدبرانه و فکورانه فکر کنید و بدون تندروى، بدون افراط و تفریط توى قضایا، رفتار کنید، توقع زیادى نیست.»

***

دکتر محمود احمدی نژاد اما در سخنان خود در مراسم نمازجمعه‌ی تهران به عوامل اصلی اغتشاشات اشاره کرده و گفت:

«اصل برخورد جدی باید با سران جریان و عوامل اصلی ماجرا باشد، باید با کسانی که سازماندهی و تحریک و خط دشمن را پیاده کردند برخورد قاطع انجام شود البته با این فریب خوردگان و عناصر دست چندم نیز باید با رأفت و رحمت اسلامی برخورد بشود، مبادا عناصر اصلی از مصونیت و امنیت برخوردار باشند و عناصر دست چندم و فریب خورده مجازات شوند.»

به راستی چرا رییس جمهور و جریان‌های وابسته به ایشان تنها دو روز پس از مواضع صریح مقام معظم رهبری به تذکر ایشان مبنی بر عدم تکیه به شایعات در متهم کردن افراد دهن‌کجی می‌کنند؟! آقای احمدی نژاد چه انگیزه‌ای از تداوم فضای تهمت و اتهام در جامعه دارند؟! چه سودی از وجود این فضا نصیب آقای رییس جمهور و جریان وابسته به ایشان می‌شود؟!

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود حوادثی چون کوی دانشگاه و کهریزک را به عوامل دشمن نسبت داده و گفت:

«حوادث بدی پس از انتخابات اتفاق افتاد جمعی از مردم آسیب دیدند حوادث بسیار تلخ بود، عده ای به کوی دانشگاه حمله و کارهای زشتی کردند، در برخی بازداشتگاه‌ها اقدامات زشتی انجام شد، می‌خواهم اعلام کنم این کارهایی که در کوی دانشگاه و بازداشتگاه و امثال این انجام شد اینها هم اجزای سناریوی دشمن بود، و به دست وابستگان به جریان براندازی انجام شد و امروز شواهد و دلایل و اسناد روشن داریم. رئیس جمهور گفت: ساحت نیروهای انقلاب و‌ ساحت نیروهای امنیتی و نظامی و اطلاعاتی ما از این اقدامات شرم آور مبری است، بسیجی‌های ما در خیابان فداکارانه کتک خوردند و مراقب حقوق عمومی بودند که مبادا به کسی تعرض بشود ، کتک خوردند و دم برنیاوردند، مطمئن باشید نفوذی‌های جریان برانداز در سناریوی دشمن، فساد کردند.»

لزوم برخورد قاطع با نیروهای متخلف وابسته به برخی نهادهای قانونی و یا نیروهای متخلف مشهور به لباس شخصی از حوادث مربوط به 18 تیر 78 تاکنون بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری واقع شده و این به معنای پذیرش وقوع این تخلفات از سوی نیروهای مذکور توسط مقام معظم رهبری است. عدم برخورد با این متخلفان مذهبی‌نما موجبات نوعی بدبینی نسبت به نظام را فراهم آورده است. اکنون مواضع سئوال برانگیز رییس جمهور در تبرئه‌ی این افراد (علی‌رغم مواضع صریح رهبری) موجبات پرسش‌های متعددی را درباره‌ی انگیزه‌‌های رییس جمهور و نوع رابطه‌ی متخلفان با جریان وابسته به رییس جمهور فراهم آورده است